perjantai 13. heinäkuuta 2012

Resepti: Kuhaa ja kukkakaalia

Kuhaa ja kukkakaalia
Esikeitetyt parsa- ja kukkakaalin nuput sekä varsi ja lehdet.
Kuha:

1 kuhafile per syöjä (nahalla suomustettuna)
voita
sitruunamehua
suolaa
valkopippuria

-Leikkaa kuhista ruodot pois ja säästä vatsapala pyreeseen.
-Mausta fileet suolalla ja pippurilla
-Paista fileet nahkapuolelta kuumalla pannulla voissa ja lämmitä loppuun 100 asteisessa uunissa juuri ennen tarjoilua
Kuhaa ja kukkakaalia
Kukkakaalipyre: (6-8hlö)

1 kukkakaali
1 salottisipuli
1 valkosipuli (solo)
2 dl kuohukermaa
(kuhan leikkuurippeet)
suolaa
n. 1 rkl sitruunamehua

-Pilko ja kuulota sipulit sekä pilkotut kukkakaalin nuput
-Säästä osa kukkakaalin nupuista sekä kukkakaalin "runko" annoksen viimeistelyyn
-Kun kukkakaalit ja sipulit ovat hieman kuulottuneet lisää kerma ja kiehauta
-Anna kypsyä miedolla lämmöllä hautuen
-Jäähdytä ja soseuta. Mausta suolalla ja siivilöi


Annoksen kokoaminen

Purkki mizunaa
parsakaali
uusia perunoita


-Pilko kukkakaalin "runko" ja ryöppää kuutiot kukka- ja parsakaalin nuppujen kanssa suolatussa vedessä. Jäähdytä jäävedessä.
-Esikeitä perunat ja viipaloi ne. Paista perunat rapeiksi pannulla voissa
-Kypsennä kala loppuun uunissa
-Mausta mizuna oliiviöljyllä suolalla ja pippurilla
-Kokoa annoksen komponentit lautaselle
Kukkakaalikeitto
Jos sinulla jää annoksesta pyrettä yli voit tehdä siitä helposti seuraavana päivänä keittoa.
Lisää pyreen sekaan maitoa tai kermaa kunnes paksuus on haluttu. Tarjoile oliiviöljyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti