keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Resepti: Maitohorsmaa, nokkosta ja vuohenputkea

Kuten edellisessä päivityksessäni kerroin, valmistin viime viikonloppuna ruokaa viljelyspalstaltamme löytyneistä raaka-aineista. Tässä vielä resepti teidän kokeiltavaksenne.

Villiyrttejä ja perunaa

nuoria maitohorsman versoja
mahdollisimman pieniä nokkosia
nuoria vuohenputken versoja
pieniä perunoita
suolaa
pippuria

Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
valkopippuria

Pese huolellisesti kaikki keräämäsi kasvit ja kuivaa ne talouspaperilla. Friteeraa nokkosia sekä vuohenputkia 160 asteisessa rypsiöljyssä n. minuutin ajan. Nosta friteeratut lehdet talouspaperille kuivumaan ja mausta suolalla.

Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista voissa ja öljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista maitohorsman versot pannulla voissa kypsiksi. Versojen paksuudesta riippuen paistoaika on n. 2-5 minuuttia. Rakenteen tulee jäädä rapsakaksi. Kuivaa ylimääräinen rasva pois ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastikkeen ainekset.

Kokoa raaka-aineista kaunis annos ja koristele friteeratuilla yrteillä. Tästä ei kokkaaminen helpommaksi tule ja kustannuksetkin pysyvät kurissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti