torstai 7. heinäkuuta 2011

Savoy at home

Olen usein miettinyt voittaako kukaan ikinä kaiken maailman arvonnoista, joita netti ja lehdet ovat täynnä. Joku aika sitten yllätyin kun kuulin kaverini "voittaneen" huippukokin kotiin kokkaamaan illallisen hänelle ja hänen ystävilleen kaikilla herkuilla. Toivoin tietenkin salaa että pääsisin mukaan ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt kun hän päättikin kutsua meidän mukaan illallistamaan. Illallispäivän koitettua oli pakko itsekin uskoa että kilpailuista voi joskus voittaakin jotain kun saavuin keittiöön "vakoilemaan" ammattilaisten työskentelyä ja kyselemään heiltä vinkkejä.

Illan emäntä ja pääkokki Kari Aihinen sekä chef de patissier yhdestä Suomen tunnetuimmasta ravintolasta ravintola Savoysta.
Meillä oli tälläkertaa alkoholiton menu ja alkuun tarjoiltiin kuplivaa kuusenkerkkäjuomaa, jota saimme nauttia sillä aikaa kun Aihinen kertoi vähän omasta taustastaan ja tulevasta illallisesta.
Nälkäiset vieraat odottavat illallisen alkua.
Alkuun vihersalaatti gazpacho ja yrttejä
Ensimmäisenä alkuruokana tomaatti-mozzarellasalaatti (mozzarellaa, kuivattuja tomaatteja, paprikaa, tomaattiemulsiota, kuivattua oliivia sekä yrttejä)
Toinen alkuruoka oli hummerin pyrstö, paahdettua porkkanaa, heinz linssejä ja hummerivaahtoa
Pääruokana ruijanpallasta, korvasieniä ja parsaa
Predessert: laventelipannacottaa ja omenagranitea. Aivan loistavaa vaihtaa juustot tähän raikkaaseen pläjäykseen kuumana kesäpäivänä!
Lopuksi ihana matcha-tee karkelo. Matcha-kakkua, jäätelöä, valkosuklaata, mustaherukkaa, vadelmaa ja pistaasia.
 
Tuttu näky pöydässä, joka on täynnä ruoan ystäviä. Jokainen sorkkii kaikkia komponentteja ja maistelee ja tutkii niitä tehden omia arvioita. Suurkiitos Martinalle loistavasta illallisesta ja kokemuksesta. Loistavaa ruokaa loistavassa seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti