sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Ravintola arvostelussa Postres 25.09.2010

Postres on yksi suosikki ravintoloistani Helsingissä. Olen käynyt siellä kerran aikaisemmin illallistamassa ja pariin otteeseen lounaalla. Ja odotukset olivat jälleen erittäin korkealla astuttuamme sisään ravintolaan.

Sisään päästyämme aloimme tutkia menua. Listalta löytyi muutamia vaihtoehtoja niin alku-, pää- sekä jälkiruoka osalta. Tarjolla oli myös kolmen ruokalajin menu sekä keittiömestarin suosittelema viiden ruokalajin maistelumenu. Menujen sisältämät ruokalajit olivat kaikki normaalilta ruokalistalta ja annoksien vaihto oman mielymyksen mukaan oli mahdollista. Myöskään koko seurueen ei tarvinut ottaa samaa menua vaan kaikki sai tilata juuri mitä itse halusi. Tästä iso plussa ravintolalle.

Amuse bouchena oli leipäjuustoa ja lakkahilloa.
Päädyimme Natalian ja Villen kanssa tilaamaan viiden ruokalajin maistelumenut ja Martina tyytyi alku- ja pääruokaan. Ensimmäinen alkupala oli kaikilla Pohjoiset meret, joka sisälsi katkarapuja, simpukoita ja silakkaa. Annos oli todella raikas ja hyvä.

Toisena alkuruokana oli tattikeittoa ja paistettua kateenkorvaa. Keitto oli kermaista ja kateenkorva hyvää. Hapokkuutta annokseen toi omenasuikaleet. Ainoana miinuksena todella pitkä odotus ennen keittoa (45min).

Pääruoaksi valitsimme koko listan. Itse otin Natalian kanssa kyyhkyä, Ville otti 36h kypsennettyä possunkylkeä ja Martina testasi turskan glaseerattujen etanoiden ja ohran kera.
Pääruoat olivat erittäin onnistuneita ja kaikille jäi hyvä maku suuhun.

Ennen jälkiruokaa oli vuorossa ehkä isoin juustolautanen ikinä. Juustoja oli 5kpl ja jokaiselle oli viellä oma lisuke. Sain juustot juuri ja juuri syötyä, mutta tilaa vatsaan ei enään sitten jäänytkään.

Ennen virallista jälkiruokaa raikasteltiin väliraikastajalla eli mustaherukka pehmiksellä.

Myös jälkiruoan kohdalla onnistuimme valitsemaan koko listan eli Tarte tatin, vadelmamoussea sekä sukulakun. Myöskään jälkiruoat eivät pettäneet vaan olivat aivan loistavia. Oma suosikkini oli ehdottomasti tilaamani sukulaku jonka nähtyään myös vireisen pöydän illallistajat vaihtoivat jo tilaamansa jälkiruoat =D

Loistava illallinen mahtavassa seurassa!

Plussat: Ruoka, viinipaketti, menun voi tilata ilman, että koko pöytäseurueen pitää syödä sama setti, tunnelma, jälkiruoat, menun ruokalajit saa itse päättä
Miinukset: Muutama liian pitkä odotusaika ruokalajien välissä

****1/2 /*****

2 kommenttia:

  1. Bueno arvio! Sneakisti onnistuit ottamaan ton pehmiskuvan, en huomannu ollenkaan et kuvasit :D

    VastaaPoista
  2. Joo te ootte kyl Villen kaa aika ihmettelevän näkösiä =D

    VastaaPoista